lokacija vila simonida

Kuća za odmor „Vila Simonida“ ima četiri zvezdice u zvaničnoj kategorizaciji privatnog smeštaja. Ušuškana je medju borovima, na vrhu brda Karaula. Naselje Karaula je jedno od najlepših vikend naselja Zlatibora, nenaruženo nekontrolisanom gradnjom, bukom i gustim saobraćajem, a od centra ga deli oko dvadesetak minuta hoda. Naselje je udaljeno od kružnog puta nekoliko minuta laganog hoda, a kolima se vrlo lako stiže asfaltnim putem. U blizini se nalazi nekoliko prodavnica hrane.

Gusta borova šuma pruža leti prijatnu svežinu, pa je temperatura u letnjim mesecima niža i za nekoliko stepeni nego u centru Zlatibora. Zimi, ovaj ambijent se pretvara u idiličnu zimsku bajku, sa krošnjama četinara punim snega i velikim brojem sunčanih sati tokom zimskog perioda.

Vila na Zlatiboru se nalazi na u neposrednoj blizini trim staze, na kojoj gosti mogu tokom letnjih meseci u bilo koje doba dana vežbati na spravama na otvorenom ili trčati nekom od brojnih staza. Takodje, na samo petnaest minuta hoda od kuće se nalazi Ranč Zova, poznat po školi jahanja i sadržajima za najmladje, a u blizini su i brojni vidikovci i staze za laganu i umerenu šetnju, što odmor na Zlatiboru čini kompletnim odmorom za dušu i telo.